Toezicht en commissariaat

In 2008 ben ik gestart als lid van een Raad van Toezicht. Ik ben gestart als oprichtend toezichthouder bij Poppodium Gebouw-T. Niet lang daarna ben ik ook toegetreden tot de Raad van Toezicht bij Lowys Porquin Stichting (LPS). Bij deze laatste ben ik 2 jaar voorzitter geweest.

En dat werk doe ik nog steeds en zal ik blijven doen.

Op dit moment ben ik:
Lid Raad van Toezicht bij Erfgoed Zeeland
Lid Raad van Commissarissen bij Joh. Mourik & Co Holding

Toezicht houden vind ik een belangrijke activiteit en ik vind het werkelijk een vak. Dit neem ik dus serieus.
Hiermee bedoel ik dat ik er tijd voor maak, bezig ben met mijn ontwikkeling hierin en ook de ontwikkelingen op het gebied van governance.

Ook ben ik sinds 2020 docent bij de Erkende Toezichthouder en leid ik (aankomend) toezichthouders op. Zo komen zij goed beslagen ten ijs en kunnen direct hun kennis inbrengen. Hier besteden we vooral aandacht aan “Toezicht nieuwe stijl”. Een stijl die ik van nature toepas en daarom heel fijn om anderen mee te nemen en hen te begeleiden en uit te dagen om ook stappen in het toezicht te zetten.

Bij de blogs zul je artikelen kunnen vinden over dit onderwerp.